Biojätteen erilliskeräys Itä-Lapissa

Julkaistu 2020-08-10 07:16:26 CEST.

Jätteestä arvokasta raaka-ainetta

 

Lappi kierrättämään käytännön teoilla

Lappi on Suomen kansallisaarre ja puhdas luonto sen jalokivi. Alueella on kolme miljoonaa yöpymistä vuosittain, joista jokainen matkailija jättää jälkeensä jätettä, eikä kierrätysmahdollisuutta aina ole.

Lappi kierrättämään on käytännön teko, jonka avulla käännetään Lapin alueen kierrätysaste nousuun. L&T haluaa sitouttaa mukaan kaikki alueen yritykset, majoitusalan toimijat ja matkailijat. Erilliskeräykseen kuuluvat biojäte, lasi ja metalli.


Kierrätysreitti laajenee

Laajennamme keräysreittiämme, jonka ansiosta biojätteen erilliskeräys on jatkossa mahdollista myös seuraavilla alueilla: Sodankylä, Ivalo, Saariselkä, Salla, Savukoski, Pelkosenniemi ja Kemijärvi.

Biojäte toimitetaan Oulun biokaasulaitokselle. Biokaasun lisäksi siitä syntyy maatalouden lannoitevalmistetta. Keräyslasista valmistetaan mm. lasivillaa ja uusia lasipakkauksia. Metallia voidaan käyttää metalliteollisuuden raaka-aineeksi yhä uudelleen lähes loputtomasti.

Lähtemällä mukaan saat kierrätyslupaustunnuksen, jonka avulla kerrot olevasi ympäristövastuullisesti kierrättävä yritys.

 

Lisätietoja L&T kotisivuilta: https://www.lt.fi/fi/olehyvalapille

L&T biojäte.pngL&T biojäte 2.png

Takaisin